ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΟΣΟΥΣ/ΕΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ LAITH

Δημοσιεύθηκε στις 22 Μαΐου 2020, 12:30Εκτύπωση

Ο φίλος και συνεργάτης μας εργάζεται για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων στο Ισραήλ και τα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη (ΚΠΕ) και βιώνει μια εξαιρετικά σκληρή ταξιδιωτική απαγόρευση.

ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΝΑ ΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ LAITH

Να γιατί ο Laith χρειάζεται την βοήθειά σας

Από τότε που εντάχθηκε στο περιφερειακό γραφείο της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ιερουσαλήμ το 2017, ο φίλος και συνάδελφός μας Laith έχει πάρει τεράστια ρίσκα για την προστασία των δικαιωμάτων άλλων ανθρώπων.

Το 2019, ανακαλύψαμε ότι το Ισραήλ απαγόρευσε στον Laith να ταξιδεύει στο εξωτερικό για άγνωστους «λόγους ασφαλείας». Πιστεύουμε ότι το Ισραήλ τον τιμωρεί για το έργο του για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η υπόθεση του Laith αντικατοπτρίζει το ευρύτερο μοτίβο των επιθέσεων εναντίον των υπερασπιστών/τριών των ανθρώπινων δικαιωμάτων στο Ισραήλ και τα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη (ΚΠΕ) και είναι ένα ακόμα ανησυχητικό μήνυμα για την αυξανόμενη μισαλλοδοξία του Ισραήλ στις επικριτικές φωνές.

Για τους Παλαιστίνιους/ες που ζουν στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη (ΚΠΕ), μια απαγόρευση ταξιδιού σημαίνει ότι παγιδεύονται εντελώς επ 'αόριστον, χωρίς τρόπο διαφυγής.

Ο Laith είχε μια δύσκολη χρονιά, καθώς η μητέρα του διαγνώστηκε με καρκίνο το 2019 και έπρεπε να πάει σε ένα κοντινό νοσοκομείο για θεραπεία. Ο Laith, ωστόσο, στερήθηκε την άδεια για ανθρωπιστικούς λόγους και δεν μπορούσε να είναι μαζί της κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Δυστυχώς, η μητέρα του πέθανε και ο Laith δεν μπόρεσε να βρεθεί δίπλα της όσο ήταν στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Ο Laith ελπίζει ότι με την υποστήριξη ανθρώπων σαν κι εσάς, θα μπορέσει για άλλη μια φορά να ταξιδέψει και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των άλλων.

Ο Laith είναι ένας γενναίος υπερασπιστής των ανθρώπινων δικαιωμάτων που έχει αφιερώσει το χρόνο και τις προσπάθειές του για να υποστηρίξει όσους/ες έχουν ανάγκη, τώρα πρέπει να τον βοηθήσουμε. Με αρκετές πίεσεις, ελπίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε τις ισραηλινές αρχές να άρουν την αυθαίρετη απαγόρευση πριν από την ακρόαση δικαστηρίου στις 31 Μαΐου. Δεν έχουμε πολύ χρόνο και κάθε πράξη μετράει.

Παρόλο που αντιμετωπίζω αυτόν τον περιορισμό της ελευθερίας μου, έχω περισσότερο θάρρος από ποτέ για να προστατεύω τα ανθρώπινα δικαιώματα. Με τη βοήθειά σας ξέρω ότι μπορώ να συνεχίσω. Ευχαριστώ.
— Laith

Λάβετε δράση στην καμπάνια του Twitter: Στείλτε κι εσείς ένα tweet γράφοντας στα αγγλικά: Lift the travel ban on @amnesty’s campaigner Laith & protect human rights defenders in the OPT .@Gantzbe #LiftTheBan (Άρετε την ταξιδιωτική απαγόρεση για τον Laith, υπεύθυνο εκστρατειών της @αμνηστίας και υπερασπιστή των ανθρώπινων δικαιωμάτων στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη (ΚΠΕ). @Gantzbe #LiftTheBan)

 

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.