3.714.141 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Δημοσιεύθηκε στις 16 Μαρτίου 2016, 12:35Εκτύπωση

Οι εξαιρετικοί υποστηρικτές της Διεθνούς Αμνηστίας ανά τον κόσμο έγραψαν 3.7 εκπληκτικά εκατομμύρια γράμματα, μηνύματα, e-mails, tweets και πολλά ακόμα ως μέρος του Παγκόσμιου Μαραθωνίου Γραμμάτων 2015.

Από το Αφγανιστάν μέχρι τη Ζάμπια, αφοσιωμένοι αγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φοιτητές, μαθητές σχολείου και πολλοί ακόμα απαίτησαν την αλλαγή, εκ μέρους ανθρώπων και κοινοτήτων που υποφέρουν από κατάφωρες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Επιτέλους ελεύθερος 

Και οι προσπάθειες απέδωσαν, σε μεγάλο βαθμό.
Τον Φεβρουάριο του 2016, ο Albert Woodfox επιτέλους αφέθηκε ελεύθερος- 44 ολόκληρα χρόνια αφότου είχε τεθεί σε απομόνωση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Περισσότεροι από 240,000 από εσάς απαίτησαν την απελευθέρωσή του, ενώ του έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Μαραθωνίου Γραμμάτων 2015.

Μας είπε: «Τα μηνύματά σας απ’ έξω από τα τείχη της φυλακής ήταν μια τεράστια πηγή δύναμης για εμένα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της Διεθνούς Αμνηστίας και τους υποστηρικτές της ανά τον κόσμο για την υπέροχη δουλειά που κάνουν για εμάς». 

Το έργο μας δεν τελειώνει εκεί. Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο από εσάς ανέλαβαν δράση για να προστατεύσουν κορίτσια και νέες γυναίκες στην Μπουρκίνα Φάσο- και είχε αποτέλεσμα! Το Υπουργείο Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε τη δέσμευση της κυβέρνησης να εξαλείψει τον πρώιμο και αναγκαστικό γάμο, και δήλωσε ότι ένιωσαν υποχρεωμένοι να το κάνουν αφότου «έλαβαν γράμματα, mail και αλληλογραφία από ανθρώπους από όλο τον κόσμο». 

Υποστήριξη και αλληλεγγύη

Ξέρουμε ότι τα χειρόγραφα καρτ ποστάλ, τα γράμματα και τα μηνύματα στήριξης και αλληλεγγύης υπήρξαν μία τεράστια ανακούφιση του πόνου των ανθρώπων που βίωναν απίστευτα σκληρές και δύσκολες καταστάσεις.

Για παράδειγμα, επισκεφθήκαμε την Yecnenia Armenta, που βρίσκεται στη φυλακή στο Μεξικό αφότου ξυλοκοπήθηκε και βιάστηκε ώστε να «ομολογήσει» τον φόνο του συζύγου της. Της παραδώσαμε περισσότερα από 8.000 γράμματα και τα μηνύματά σας: «Όταν λαμβάνω όλα αυτά τα γράμματα που λένε ότι δεν είμαι μόνη, με κάνει να αισθάνομαι πολύ ωραία. Και σκέφτομαι: Ναι, είναι αλήθεια, δεν είμαι μόνη. Πραγματικά με υποστηρίζουν. Είναι συναρπαστικό να σκέφτεσαι ότι υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα ενδιαφέρονται για τα δικαιώματα άλλων ανθρώπων- και ούτε καν με ξέρουν».

Phyoe Phyoe Aung. Credit: Mizzima News

Μιλήσαμε επίσης με την Phyoe Phyoe Aung, εκπρόσωπο φοιτητικού κινήματος που βρίσκεται αυτή τη στιγμή φυλακισμένη στην Myanmar εξαιτίας του ρόλου της σε κυρίως ειρηνικές διαμαρτυρίες: «Το να λαμβάνω γράμματα μου δίνει πραγματική έμπνευση γι’ αυτά που κάνουμε. Έχω αρχίσει να παρατηρώ πως ο κόσμος μας παρακολουθεί και μας ενθαρρύνει – δεν είμαστε μόνοι μας. Τους ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για την στήριξή τους. Παρόλο που δεν έχουμε δει αποτέλεσμα από πλευράς κυβέρνησης ακόμα, όλο αυτό μπορεί να επηρεάσει την αντίληψή τους».

Αφήνουμε τον τελευταίο λόγο στον Κώστα, ο οποίος χτυπήθηκε άσχημα σε μια ρατσιστική και ομοφοβική επίθεση στην Ελλάδα το 2014 : «Ο Παγκόσμιος Μαραθώνιος Γραμμάτων είναι μια από τις πιο σημαντικές εκστρατείες στον κόσμο, και καθώς δεν ζούμε σε έναν τέλειο κόσμο πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει! Είναι υπέροχο

«Είμαι τόσο συγκινημένος και σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου – κάθε άτομο, γυναίκα ή άντρας, οποιοσδήποτε που έγραψε έστω και μισή γραμμή και συνέβαλε σε αυτή την εκστρατεία. Σε ευχαριστώ Διεθνή Αμνηστία που έφερες το φως μέσα στο σκοτάδι».

 

Κώστας - Ελλάδα

 

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.