Προώθηση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου καθένας από εμάς υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, με όποιον τρόπο μπορεί.

Διαμαρτυρόμαστε όταν ακούμε ρατσιστικές επιθέσεις. Προσπαθούμε να αντιληφθούμε τις ανάγκες των προσφύγων, και τις φρικτές συνθήκες που οδηγούν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα όλων των ανθρώπων να εκφράζουν την άποψή τους, ακόμα και όταν διαφωνούμε με αυτήν. Αναγνωρίζουμε ότι όλοι έχουν δικαίωμα στα βασικά αγαθά που είναι απαραίτητα για τη ζωή, όπως επαρκής σίτιση και στέγη.

Για τη Διεθνή Αμνηστία, η προώθηση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σημαίνει μια διαδικασία μεταμόρφωσης και αλλαγής. Θέλουμε να αμφισβητήσουμε τη νοοτροπία και τη συμπεριφορά μας – τόσο τη δική μας όσο και των άλλων. Θέλουμε να αλλάξουμε τις κοινωνίες μας. Θέλουμε να γίνει ο κόσμος πολύ διαφορετικός – ένας πραγματικά δίκαιος κόσμος όπου όλοι οι άνθρωποι θα είναι ασφαλείς και η αξιοπρέπειά τους θα είναι σεβαστή.

Επιδιώκουμε τα παραπάνω σταδιακά, ένα βήμα κάθε φορά. Η Διεθνής Αμνηστία προωθεί το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τρεις βασικούς τρόπους:

• Ενισχύει την ευαισθητοποίηση του κοινού και την κατανόησή του σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα

• Εκπαιδευόμαστε όλοι μαζί στο πώς να διεκδικούμε καλύτερα τα ανθρώπινα δικαιώματα

• Δίνει στους ανθρώπους τρόπους ώστε να αναλάβουν αποτελεσματική δράση

Τα προγράμματα νέων, φοιτητικών και μαθητικών ομάδων και δικτύων των τμημάτων της Διεθνούς Αμνηστίας είναι από τα πιο δυναμικά και ζωντανά κομμάτια της οργάνωσης. Μέσα από αυτά τα δίκτυα, η Διεθνής Αμνηστία επιδιώκει να συνεχίζεται στο μέλλον ο αγώνας για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα

Ένα ολοένα και πιο σημαντικό μέρος της δουλειάς της Διεθνούς Αμνηστίας είναι η δράση της για την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα. Παραδείγματα αυτής της δουλειάς είναι η έκδοση εγχειριδίου για τη διδασκαλία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αφρική, η δημιουργία φόρουμ παιδιών για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Μαρόκο, η παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού στην Ταϊβάν, η εκπαίδευση εκπαιδευτικών στην Ταϊλάνδη και την Ουκρανία, η έκδοση εγχειριδίων εκπαιδευτικού υλικού στην Τσεχία, την Πολωνία, το Μεξικό, η παροχή εκπαίδευσης κατά των διακρίσεων σε εκπαιδευτές της αστυνομίας στην Ιρλανδία και η εκπαίδευση εκπαιδευτών στο Περού. Το ελληνικό τμήμα δραστηριοποιείται και αυτό στην παραγωγή και παροχή εκπαιδευτικού υλικού για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δίδαξε τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

ΔΙΑΒAΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΔίδαξε τα Ανθρώπινα Δικαιώματα