AFP via Getty Images

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ: ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ!

ΣΤΕΙΛΕ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ
Δημοσιεύθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2023, 10:48Εκτύπωση

Εγκλήματα πολέμου συνεχίζουν να αφανίζουν ολόκληρες οικογένειες, να βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, και να προκαλούν ανυπολόγιστες καταστροφές. Οι απώλειες ανάμεσα στους αμάχους, μεταξύ των οποίων χιλιάδες παιδιά, είναι πρωτοφανείς. Κάθε μέρα που περνάει χάνονται όλο και περισσότερες ζωές, ενώ η ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα επιδεινώνεται.

Υπογράψτε την έκκληση και απαιτήστε την άμεση κατάπαυση του πυρός από όλα τα μέρη, ώστε να σταματήσει η αιματοχυσία των αμάχων και να διασφαλιστεί η πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

 

Ποιο είναι το πρόβλημα;

Περισσότεροι από 6.500 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, μεταξύ άλλων λόγω αδιάκριτων και άλλων παράνομων επιθέσεων. Περισσότερο από το 1/3 των θυμάτων στη Γάζα είναι παιδιά και αμέτρητα πτώματα εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένα κάτω από τα ερείπια. Εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν περαιτέρω εκτοπισμό, απαλλοτρίωση και δυστυχία.

Παράλληλα, η σκληρή πολιορκία της Γάζας από το Ισραήλ έχει εμποδίσει την είσοδο αγαθών, όπως νερό, τρόφιμα και καύσιμα, με αποτέλεσμα περισσότερα από 2 εκατ. άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας να αγωνίζονται να επιβιώσουν. Η ανθρωπιστική καταστροφή λόγω του 16ετούς παράνομου αποκλεισμού της κατεχόμενης Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ μονάχα να επιδεινωθεί πρόκειται αν δεν σταματήσουν άμεσα οι επιθέσεις.

Οι θάνατοι αμάχων στη Γάζα συνεχίζουν μέχρι σήμερα να αυξάνονται με ιλιγγιώδη ρυθμό εν μέσω ανελέητων ισραηλινών βομβαρδισμών, ως απάντηση στις φρικτές επιθέσεις στο Ισραήλ από τη Χαμάς και άλλες ένοπλες ομάδες που είχαν συνέπεια τον θάνατο 1.400 ανθρώπων και απαγωγές αμάχων.

Τουλάχιστον 200 Ισραηλινοί όμηροι της Χαμάς και άλλων ένοπλων ομάδων εξακολουθούν να βρίσκονται σε κίνδυνο, ενώ οι συνεχιζόμενες αδιάκριτες επιθέσεις με ρουκέτες κατά του Ισραήλ θέτουν σε κίνδυνο αμάχους. 

Οι σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των εγκλημάτων πολέμου, συνεχίζονται αμείωτες.

Μπροστά σε μια τέτοια ανεξέλεγκτη καταστροφή και δυστυχία, η ανθρωπιά πρέπει να επικρατήσει.

Η κατάπαυση του πυρός θα βάλει τέλος στις παράνομες επιθέσεις, θα σταματήσει τον αυξανόμενο αριθμό των νεκρών στη Γάζα και θα επιτρέψει στους οργανισμούς αρωγής να μεταφέρουν σωτήρια βοήθεια, νερό και ιατρικά εφόδια στη Λωρίδα για να αντιμετωπιστεί ο αδιανόητος ανθρώπινος πόνος. Θα επιτρέψει επίσης στα νοσοκομεία να λάβουν φάρμακα, καύσιμα και εξοπλισμό που χρειάζονται απεγνωσμένα και να επισκευάσουν τους κατεστραμμένους θαλάμους. 

Θα προσφέρει επίσης ευκαιρίες για διαπραγματεύσεις σχετικά με την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα και για τη διεξαγωγή ανεξάρτητων διεθνών ερευνών σχετικά με τα εγκλήματα πολέμου, προκειμένου να τερματιστεί η μακροχρόνια ατιμωρησία, η οποία θα συνεχίσει να γεννά περαιτέρω φρικαλεότητες.

Η αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών αυτής της σύγκρουσης, με την κατάργηση του συστήματος απαρτχάιντ που έχει επιβάλει το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους, είναι σήμερα πιο επείγουσα από ποτέ.

Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε;

Υπογράψτε την έκκληση και παροτρύνετε τους παγκόσμιους ηγέτες, και τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να ζητήσουν άμεση κατάπαυση του πυρός και να δώσουν τέλος στη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα.