ΜΙΑΝΜΑΡ: ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η PHYOE PHYOE AUNG, ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Δημοσιεύθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2015, 16:49Εκτύπωση
Η έκκληση έχει ολοκληρωθεί. Ευχαριστούμε όλους όσοι υπέγραψαν.

Η Phyoe Phyoe Aung συνελήφθη επειδή διοργάνωσε μια μεγάλη και ειρηνική διαμαρτυρία στη Μιανμάρ και τώρα η ίδια και δεκάδες άλλοι διαδηλωτές αντιμετωπίζουν μακρόχρονες ποινές φυλάκισης.

Στις αρχές του 2015, η εκπρόσωπος των φοιτητών και φοιτητριών Phyoe Phyoe Aung βοήθησε στη διοργάνωση μιας διαδήλωσης ενάντια σε μια νέα νομοθεσία στη Μιανμάρ, η οποία κατά τους φοιτητές περιορίζει τις ακαδημαϊκές ελευθερίες. Το Μάρτιο, η αστυνομία σταμάτησε τους διαδηλωτές καθώς οι τελευταίοι πλησίαζαν τη Yangon, τη μεγαλύτερη πόλη στη Μιανμάρ και τους ξυλοκόπησε με γκλομπ.

Η Phyoe Phyoe Aung και περισσότεροι από 100 φοιτητές ακτιβιστές και ακτιβίστριες - πολλοί από αυτούς τραυματισμένοι - συνελήφθησαν και κατηγορούνται για μια σειρά από αμφίβολα ποινικά αδικήματα. Πολλοί κρατούνται από τότε, κάποιοι στην απομόνωση και με περιορισμένη πρόσβαση σε δικηγόρους. Επιπλέον, πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες, συμπεριλαμβανομένου και της Phyoe Phyoe Aung, αντιμετωπίζουν περισσότερο από εννέα χρόνια φυλάκιση.

Σε όλη τη χώρα, οι νέοι και νέες καθώς και οι εκπρόσωποι των φοιτητών, συνεχίζουν να παρενοχλούνται από την αστυνομία και άλλες αρχές, σε αυτό που φαίνεται να αποτελεί μια συστηματική καταστολή του φοιτητικού κινήματος. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι αρχές μπορούν να πιεστούν για να απελευθερώσουν τη Phyoe Phyoe Aung και άλλους.

Η κυβέρνηση της Μιανμάρ διψά για ξένες επενδύσεις και ενδιαφέρον. Ο Πρόεδρος Thein Sein θέλει να αποδείξει ότι η χώρα του εξακολουθεί να οδεύει προς την πολιτική μεταρρύθμιση και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Καλέστε για την άμεση απελευθέρωση της Aung Phyoe Phyoe και όλων των φοιτητών που φυλακίστηκαν εξαιτίας της ειρηνικής τους διαμαρτυρίας.


 

Προς τον Thein Sein, Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ένωσης της Μιανμάρ

Η Phyoe Phyoe Aung συνελήφθη κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης ειρηνικής διαμαρτυρίας φοιτητών στη Μιανμάρ. Η ίδια και πολλοί από τους φοιτητές και τους υποστηρικτές τους αντιμετωπίζουν τώρα μακροχρόνια ποινή φυλάκισης. Κάποιοι κρατήθηκαν σε απομόνωση και έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε δικηγόρους.

Εξοχότατε, σας καλώ:        

  • Να απελευθερώσετε άμεσα και άνευ όρων τη Phyoe Phyoe Aung και όλους τους ειρηνικούς φοιτητές και διαδηλωτές που κρατούνται.
  • Να διασφαλίσετε ότι, μέχρι να απελευθερωθούν, δεν θα βασανιστούν ή άλλως δεν θα κακομεταχειρισθούν, ότι θα τους επιτρέπεται τακτική επικοινωνία με τους συγγενείς τους και τους δικηγόρους της επιλογής τους και ότι θα τους παρασχεθεί οποιαδήποτε ιατρική φροντίδα χρειαστεί.

Αυτό θα καθησυχάσει εμένα και εκατοντάδες ανήσυχους πολίτες του κόσμου ότι η χώρα σας εξακολουθεί να οδεύει προς μια ειλικρινή πολιτική μεταρρύθμιση και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.